5x Visagisten van de Sterren
juni 29, 2016
Visagie voor reclameshoot Veiligdouchen.nl
oktober 2, 2016

5 bruidskapsels als inspiratie

Bruidsmake-up én Haarstyling bij LookPerfect

Bij LookPerfect kun je nu je, naast je bruidsmake-up, ook je haarstyling boeken voor op jullie trouwdag. Voor deze blog ben ik daarom op zoek gegaan naar een aantal inspirerende voorbeelden. Welke spreek jou het meeste aan?

Als je gaat trouwen dan is het onvermijdelijk dat je in de spotlights zult staan. Dus dat betekent dat je er op je grote dag uit moet zien om door een ringetje te halen. Vandaag verblijden we je met de allerlaatste trends op het gebied van bruidskapsels- en make-up voor 2016!

Grote krullen voor een glamour bruiloft

Voor de bruid met lang haar krijg ik vraag het verzoek om een bruidskapsel met glamoureuze krullen. Dat is aan de slag met krultang of stijltang. Voor een extra koninklijke touch is je kapsel te combineren met een diadeem, sluier of tiara. Of laat je haren deels opsteken. Ook extensions kan je krullen. Kies dan wel voor extensions van echt haar en als je zou kiezen voor clip-in extensions, zorg dan dat je op voorhand al goed kan oefenen met het inbrengen van de extensions zodat ze goed vastzitten op je grote dag. Een ervaren kapster of haarstyliste kan je hier uitstekend bij helpen.

Vlechten of opsteekkapsel op je huwelijk

Een trend die al weer een paar jaar mee gaat is de vlecht! En dan wel in alle soorten en maten. Al zoekend zag ik mooie lange vlechten, opgebouwd uit meerdere varianten, zoals een visgraat vlecht of gecombineerd met een gewone vlecht of mini vlechtje. Ook de zogenaamde ‘deconstructed vlecht’ is populair. Dit is een vlecht die na het maken subtiel uit elkaar getrokken wordt zodat deze veel voller en rommeliger wordt. Erg fraai voor een bruid die in bohemian stijl wil trouwen.

Trouwens, een alternatief voor vlechten is een prachtig opsteek kapsel met een middenscheiding. De middenscheiding komt super verfijnd uit bij een elegante, klassieke Maxima-achtige chignon, maar is ook een mooie match bij een meer casual/messy opgestoken kapsel.

Bruidskapsel met kort haar

Welk bruidskapsel bij je past hangt van je gezichtsvorm, je type haar en natuurlijk wat voor type persoon je zelf bent. Voor kort haar zijn er speciale technieken toe te passen en een goede styliste helpt je met een romantische knot of zelfs een schitterend volumekapsel van dun en vlassig haar.

Lang haar geeft meestal meer mogelijkheden dan kort haar, maar  vaak past kort haar bij jouw persoonlijkheid: pittig en vlot. Hou het bruidskapsel daarom dicht bij jezelf en denk bijvoorbeeld eens aan accessoires die je erbij kunt gebruiken of een stoer kortgeknipt kapsel. Kort haar is natuurlijk perfect voor pittige bruiden. Maar met wat aanpassingen of een mooie haar accessoire kan je het er ook zachter en romantisch uit laten zien.

In de sluier (of met tiara)

Op een trendblog las ik dat de (wat grotere) hairpieces (zoals tiara’s en haarkammen) weer ongekend populair zijn. Hairpieces zijn er in vele soorten en maten, maar je bent helemaal en vogue als je durft te kiezen voor een blik vangende exemplaar. En kies er voor om een sluier of haaraccessoire te dragen op je trouwdag, zorg dan wel dat je deze al hebt tijdens je proefsessie. Zo kun je zien wat het hele plaatje wordt.

Maak je eigen moodboard op Pinterest.

Zoek je tot slot nog meer inspiratie voor je bruidskapsel? Kijk dan ook eens op Pinterest.com en maak vervolgens  je eigen moodboard. Deze board van Bride Look helpt je al op weg.

Naast je de visagie voor op je bruiloft dus nog meer keuzes om te maken… Maar geen stress; ik help je graag verder. Weet jij al voor welke voor bridal look je kiest in 2017?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *