De 5 leukste Beauty Apps met make-up tips
april 27, 2015
5 tips voor je winterhuwelijk make-up
januari 24, 2016

5 inspiratie tips voor je bruiloft

Trouw je in 2016? 5 tips voor een bijzondere bruiloft

1. Eens een ander soort vrijgezellendag

Eigenlijk zijn dit meer tips voor je vriendinnen of getuigen…! Maar dan zou je deze link even door kunnen sturen. Ik ben zelf nooit zo’n fan om een bruid in een roze prinsessenjurk door de stad te zien gaan, dus als jij ook eens wat anders zoekt dan staan hier een paar leuke alternatieve suggesties.

Droomt de aanstaande bruid van reizen en lekker eten, dan is een kookworkshop natuurlijk erg leuk. Of misschien een walking dinner? Ben je een sportieve bruid, dan is abseilen of mountainbiken een idee. Helemaal in de watten worden gelegd kan natuurlijk ook: wordt model voor een dag of geniet van een echte high tea. Kijk voor heel leuke activiteiten hier: 1001activiteiten.nl

Enkele ideeën die er voor mij uitsprongen:

Citygame: Sex in the City: Volg dezelfde paden als de jetset van New York en treedt in de sporen van Carrie, Charlotte, Miranda en Samantha. Een uitkomst voor wanneer je van shoppen, mooie kleding, flaneren en flirten houdt. En dit op 150 plaatsen in Nederland en België

Workshop chocola, chocola en nog eens chocola! Maak het af met chocola tijdens een Workshop Chocolade in Eindhoven. Een fantastische workshop waar alles draait om dit heerlijke goedje. Culinair en creatief tegelijk, waar je samen aan de slag gaat om de lekkerste chocoladegerechten te maken. Chocoladesticks, verrukkelijke bonbons gevuld met chocola en marsepein en andere chocolade hoogtepunten komen aan bod gedurende dit supergave uitje.

2. Trouwlokaties

Niets kan in voorbereiding op je huwelijk zoveel tijd kosten als het uitzoeken (en eens worden…) van jullie trouwlokatie. Keuzes zijn er genoeg want ik heb de afgelopen jaren bruiden mogen opmaken die trouwden in een boerderij, museum, galerie, oude fabriek of industriële lokatie, een agriturisme Toscane, restaurant of op het strand.

Het internet staat vol met pagina’s waar je lokaties kan vinden; wel heel veel horeca-lokaties, maar als je goed zoekt zit er genoeg bijzondere keuze tussen. Dit is een goed start punt. www.toptrouwlocaties.nl/ 

Maar als je iets heel bijzonders zoekt in de buurt van Amsterdam en jullie houden van heel lekker eten… dan is Vork en Mes een echte aanrader.

3. Bands & DJs

De perfecte band op jullie bruiloft? Eigenlijk nog belangrijker dan een lokatie is de sfeer op je bruiloft, natuurlijk staan jullie in het middelpunt, maar de muzikale omlijsting is natuurlijk erg sfeerbepalend voor de dag en de uiteindelijke herinnering. Dit kan van een klassiek strijkorkest, een DJ met Saxephonis, een klein combo, of dat – oh guilty pleasure – smartlappenduo. Ga vooraf luisteren en kijken, de muziek is uiteindelijk heel belangrijk. De feestband op onze bruiloft werd jaren laten nog geroemd, veel meer dan de – dure – lokatie!

Kijk hier eens naar het uitgebreide aanbod van bandjes en zangers: bandzoeker.nl . Het aardige aan deze website is dat alle bandjes, acts en DJs door blijkbaar door bandzoeker persoonlijk geselecteerd zijn op kwaliteit en ervaring; een swingende dansvloer gegarandeerd.

En stiekeme promotie voor 2 DJs: een jonge aanstormend talent uit de regio Tiel: DJ Belugo en een zeer ervaren DJ die met kleine en hele grote feesten raad weet: Skyfly DJ Shows (o.a. DJ Robert de Haas).

4. Uitnodiging en gastenkaartjes

Een keer niet die afgezaagde uitnodiging van de drukkerij op de hoek? Ga online op zoek naar bijzondere uitnodigingen die je besteld bij de ontwerper zelf. Denk ook eens aan gastenkaartjes die je tijdens lunch of diner gebruikt om elke gast de juiste plek aan tafel te geven. Ik kwam zelf op deze bijzondere Australische website terecht, waar ze erg veel informatie en tips heb om je bruiloft uniek te maken. www.polkadotbride.com.

Een andere tip is Etsy; hier kun je bij de makers unieke kaarten en uitnodigingen laten maken en bestellen zoals deze bijzondere ‘Passport to Paradise‘ uitnodiging.

5. Cadeau lijst

Al jaren een hit voor het stel wat allang een uitzet bij elkaar heeft, maar toch nog een lang lijstje heeft met wensen voor in en om het huis. De Bijenkorf is er al jaren gespecialiseerd in. Op de Bijenkorf site kwam ik ook de Top 10 Huwelijks Cadeaus tegen:

  1. Flex Champagne
  2. Luxe messenset
  3. Vulpenset
  4. Horloge
  5. Besteklade
  6. Fondueset
  7. Peper en zoutmolen
  8. Bosatlas (ik zou zelf iets van Tasschen aanraden)
  9. Luxe bonbons
  10. Wedding Journal boek (van Moleskine)

Tot slot vond ik ook deze site  nog, staan ook presentjes die je misschien aan je gasten wilt geven. Verschillend in prijs.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *