5 bruidsmake-up flops
februari 17, 2016
5 bruidskapsels als inspiratie
oktober 2, 2016

5x Visagisten van de Sterren

Wie zijn de top visagisten van BN-ers en Sterren?

De bladen staan er elke week weer vol mee: bekende Nederlanders en de internationale artiesten en bekend van TV, film of op het podium. Ook deze sterren hebben in de ochtend wat magie nodig van een expert en voor deze blog leek het me leuk om een paar van deze make-up kunstenaars (een visagist heet in het Engels niet voor niks make-up artist!) aan je voor te stellen. Alhoewel er zitten een paar hele bekende namen tussen.

1. Leco van Zadelhoff

Onbetwist de bekendste visagist en haarstylist van Nederland en niet in de laatste plaats vanwege zijn eigen style: ‘de Leco Look’. Leco wordt veelvuldig gevraagd als mooimaker van bekend Nederland. Danielle Overgaag, Touriya Haoud, Daphne Deckers, Ruth Jacott, Chantal Janszen en Mathilde Santing zijn slechts enkele namen die Leco tot zijn vaste klantenkring mag rekenen.

Zijn bekendste muse is Leontine Borsato-Ruiters waarvan je je oprecht kunt afvragen wie nu wie nu bekend heeft gemaakt. Leco is invloedrijk en bepalend hoe bekend Nederland op gala’s en op foto reportages voor de dag komt. Leco heeft nu ook zijn eigen online store trouwens.

2. Mary Greenwell

Ik hoor je denken; ‘wie?’. Maar mary is toch echt de visagiste van de grote Hollywood sterren zoals Cate Blanchett en Uma Thurman. Voor mij prachtige voorbeelden van hoe mooi je kunt zijn met een natuurlijke make-up look. Mary Greenwell is ook bekend geworden door haar werk met Prinses Diana. In een recent interview roemde ze Diana vanwege haar perfect huid verzorging. Ze ging nooit naar bed zonder haar gezicht te reinigen en was volledig bewust over het belang van goede make-up en kapsel. Online kun je leuke instructie-filmpjes van Mary vinden, zoals deze over het voller laten lijken van je lippen.

3. Gucci Westman

Voor zover ik weet niet vernoemd naar het bekende fashion merk. Gucci, die opgroeide in Zweden en Californie wordt gezien als een van de beste visagistes ter wereld. Haar style wordt geroemd doordat ze in staat is de look van een vrouw een bepaalde sensualiteit te geven die zowel mannen als vrouwen aantrekt. Denk hierbij aan de looks van Natalie Portman en Drew Barrymore waar ze veel mee gewerkt heeft.  Magazines werken graag met haar vanwege haar unieke benadering. Ze heeft gewerkt voor Lancome als International Artistic Director en werkte later voor Revlon waar ze aan de basis stond voor enkele succesvolle make-up collecties waaronder Daydreamer.

4. Sam Fine

Deze Amerikaan is met zijn $ 3500 per dag misschien wel de best betaalde make-up artiest ter wereld. Hij werkte dan ook met supermodellen als Naomi Campbell, Iman en Tyra Banks. Celebrities waaronder Vanessa Williams, Queen Latifah en Patti Labelle vertrouwen op zijn ervaring en specialiteiten. Sam was voor Revlon de eerste visagist die meewerkte aan collecties speciaal ontwikkeld voor gekleurde vrouwen. Hij schreef daarnaast invloedrijke boeken over make-up en style.

5. Mari van de Ven

Misschien wel het bekendste geworden door de persiflage van Carlo Boshard in TV Kantine. Toch is Mari, oorspronkelijk opgeleid als kapper, een van de bekendste visagisten in Nederland en werkt hij al jaren voor TV en verzorgt hij de make-up bij foto-reportages in magazines als Cosmopolitan, Elle, Margriet, Esquire en meer. Hij werkte met bekende Nederlanders als Wendy van Dijk, Sylvie Meis, Connie Breukhoven maar zijn echt bekendste ‘werk’ is misschien toch wel de bruidsmake-up en het haar van Yolanthe Sneijder-Cabau op haar huwelijk met Wesley Sneijder in 2010. Op de foto staat hij met Rossana Kluivert tijdens dat huwelijk. Hij heeft ook 2 hele leuke boeken over visagie geschreven ‘Mari en de magie van schoonheid’ en Puur Mari’. Meer info over Mari vindt je hier.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *