Visagie voor reclameshoot Veiligdouchen.nl
oktober 2, 2016
Wat kost bruidsmake-up?
maart 7, 2017

Bridezilla, zo voorkom je bruiloft stress!

Hoe vermijd je stress  op je bruiloft

Natuurlijk heeft een ieder in je omgeving begrip voor de drukke voorbereidingen voor je trouwdag: je moet zoveel regelen om het perfect te maken. Maar kijk dan wel uit dat je niet mentaal, fysiek of emotioneel uitgeput aan de dag begint. Ik heb een paar tips verzameld om te zorgen dat de voorpret net zo leuk is als je trouwdag en om te voorkomen dat je op de dag zelf stijf staat van de bruiloft stress.

Een goede planning is het halve werk

De voorbereiding laat zich goed, en vroeg, van te voren plannen. Overdenk de jullie ideale dag en plan vanaf daar. Hoe meer je gedegen voorbereidt hoe relaxter je op de dag zelf bent, omdat de kans heel beperkt is dat er dingen misgaan of dat je iets vergeten bent. Pak een online checklist erbij en ga samen met je aanstaande en de ceremoniemeester een planning maken wanneer jullie wat gaan regelen/doen.

Focus je niet te veel op de kleine details maar richt je op het grote plaatje. Uiteindelijk gaat het om het ‘Ja’-woord met de belangrijkste mensen in jullie leven om jullie heen. Die ene subtiele decoratie op tafel, of de kleur van de bloemetjes op de bruidstaart zijn dus iets minder belangrijk.

Voor stress (en spanningen…) na jullie huwelijksdag is het handig om van te voren een goed overzicht te maken met hoeveel je waar aan uit wil gaan geven. Zo voorkom je stress vlak voor de dag dat het budget op is en hoef je je niet in allerlei bochten te wringen om bijvoorbeeld toch nog je haar en make-up zelf te moeten doen.

Verdeel en delegeer

Of te wel: durf los te laten. Het is écht onmogelijk om alles zelf te doen. Vraag daarom om hulp van die beste vriendin, zus, schoonzus, moeder of schoonmoeder; ze willen maar al te graag helpen. Een goede ceremoniemeester is daarbij belangrijk, bedenk vooraf goed of die persoon niet enkel je beste vriendin of vriend is, maar of je ook met een gerust hart de organisatie – voor een deel – aan hem/haar over kunt laten.

Blijf ademen en eten

Dag in dag uit bezig zijn met de trouwdag is niet goed, het moet wel leuk blijven.Vaak voel je zelf goed aan wanneer het tijd is voor een time-out. Leg het geen waar je mee bezig was even aan de kant en pak een goed boek, een lekker kopje thee, ga sporten of maak een wandeling door het bos. Plan dus ook op zijn tijd een rustdag waarbij je niet bezig bent met de trouwdag. Dit kan een vaste dag per week zijn maar  je kan ook wat random dagen in de maand prikken. Ga ook deze dagen samen iets leuks doen zodat je blijft investeren in je relatie. Want de bruiloft stress kan ook voor spanningen tussen jullie zorgen.

Blijf in deze hectische periode goed voor jezelf zorgen. Ga op tijd slapen, eet gezond en beweeg veel. Gebrek aan slaapt versterkt de kans op stress en als je sport of beweegt kan je ook niet ontladen.

Denk aan je grote liefde

Het is jullie dag en niet die van je moeder, zus of schoonmoeder… Wanneer je niet constant bezig bent met de vraag ‘wat zou die er van vinden’ levert dat een hoop rust op. Kijk dus uit dat je niet het risico loopt dat je het allerbelangrijkste uit het oog verliest: jullie samen. Ok, over het algemeen is de vrouw meer bezig met alle voorbereidingen dan haar partner. Maar dat is niet omdat hij de trouwdag niet belangrijk vindt, maar misschien vind hij het wel prima als jij de touwtjes in handen neemt . Maar zorg wel dat je aanstaande in de voorbereidingen betrokken is, zodat jij wat kan los laten.

Op de dag zelf

Zorg dat je op de de grote dag een draaiboek hebt waarin alle belangrijke zaken, op hoofdlijnen, staan en plan het vooral niet niet te strak. Er zullen ongetwijfeld wat dingen anders of uitlopen. Dan weet je precies waar je aan toe bent en hoe lang je voor alles hebt en dat voorkomt stress. Belangrijkste tip is om vanaf het moment van opstaan op jullie grote dag alles los te laten… dit is jullie gedroomde dag: nu is het tijd om er van te genieten!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *