Top 5 visagie trends in 2017
maart 8, 2017
Make-up en cosmetica allergie
augustus 3, 2017

Mannen make-up niet alleen voor David Beckham

Bruidegom + make-up? Stralend het huwelijk in!

De ‘metro’ man zag je opeens overal. Groot gemaakt door mannelijke fotomodellen, sterren en ultiem boegbeeld David Beckham. Mannen zijn ijdel en willen nu dus ook make-up dragen? Eigenlijk niet heel raar; bij de Romeinen en in de tijd van Louis XIV was het ook al normaal, als ik de series over die tijd mag geloven. Inmiddels kijkt niemand meer raar op als een man voor TV en bij een fotoshoot ‘even in de make-up gaat’. Als visagiste wordt ik regelmatig gevraagd om bij reclame, bedrijfsfilm of een fotoshoot de mannen ‘even op te maken’; laatst nog met een gezellige groep consultants bij PWC in Amsterdam.

Steeds meer mannen verzorgen hun uiterlijk met grote zorg en zie je dus zijn kant van het toiletkastje steeds voller worden. Maar in het dagelijkse leven is het make-up voor mannen toch nog een beetje vreemd… Toch is een trouwdag niet zo’n gek moment om als bruidegom iets meer aan je uiterlijk te doen. Mannen kunnen soms best wat make-up gebruiken om er net zo stralend als hun bruid uit te zien; vooral tijdens de fotoreportage.

Durft jouw aanstaande man het aan? Probeer dan tijdens een proef sessie (niemand kijkt dan mee…) eens wat lichte make-up uit, hiermee benadruk je de beste punten en camoufleer je de minder goede kanten. Mannenmake-up moet vooral subtiel zijn en je hebt echt niet veel make-up nodig. Geen kleurenfestijn en geen lagen plamuur. De bedoeling is dat je het niet ziet; je brengt in feite een basismake-up aan.

Ik heb een paar algemene tips voor mannen make-up verzameld

REINIGEN: De bruidsauto wordt toch ook gewassen?

Voor vrouwen en mannen geldt; een mooie make-up begint altijd met goede huidverzorging. Voor mannen zijn er volop huidverzorgingsproducten te vinden om zowel in de ochtend als avond het gezicht te reinigen en te verzorgen zodat de huid voldoende voeding, vocht en bescherming krijgt. Voor de gevoelige huid rond de ogen is dit nog af te maken met oogcrème. Reiniging is in ieder geval een noodzakelijke basis voor de make-up.

CONCEALER: Weg met die donkere kringen!

Heeft hij last van donkere kringen rond ogen, of bijvoorbeeld vlekjes in het gezicht? Met concealer is dit op een natuurlijke manier weg te werken en zeker te verminderen. Zo zie het gezicht er frisser uit gedurende de gehele (trouw-) dag. Lees deze blog eens over concealer aanbrengen. Het beste is een concealer te nemen in een kleur die 1-2 tinten lichter is dan de eigen huidskleur.

MATTEREN: Kan die glans er af?

Eigenlijk is hier wel de belangrijkste winst te behalen – helemaal als je aanstaande al wat kalend is – matteer tegen het glimmen. Een goede dag & nacht crème is de eerste stap om het glimmen van de huid in balans te krijgen. Daarna is een matterende poeder kunnen gebruiken om van het glimmende gezicht af te komen.

BRONZING: Als de zonnebank teveel gedoe is

Naast een prachtig opgemaakte bruid valt soms toch wel op dat mannen wel wat extra kleur kunnen gebruiken. Dus ziet hij er een beetje wit en grauw uit? Gebruik dan een ‘bronzing poeder’. Gebruik dan wel een matte poeder zonder glitter. Met een grote kwast is iets meer kleur aan te brengen over het gehele gezicht. Het lijkt dan net alsof hij een middagje op een zonnig terras heeft gezeten. Het gezicht fleurt er van op en krijgt een energieke en gezonde uitstraling. Ook belangrijk voor de foto’s!

Ik vond ook de volgende suggesties; maar die zijn meer voor de experimentele bruidegom:

  • OGEN: Om de ogen een subtiele vriendelijke en intense blik te geven is het beste de mascara en het oogpotlood in de kleur bruin nemen. Gebruik geen zwart want dan lijkt hij op Johnny Depp (in ‘Pirates of the Carribbean’). Ga met een bruin oogpotlood ook even over de wenkbrauwen heen om deze ook iets meer kleur te geven.
  • LIPPEN: een dun laagje lippenstift is aan te brengen in een lichtpaarse tint om daarna af te poederen totdat de kleur licht genoeg is zodat het lijkt op een natuurlijke tint. Of gebruik een transparante of roze tint lippenbalsem voor ‘more kissable lips’ (niet onbelangrijk tijdens je trouwdag).
  • KAAKLIJN: Om de mannelijke kaaklijn wat meer te accentueren is het gezicht te shapen door poeder in een donkere kleur te nemen en daarmee schaduw te creëren.

Dus probeer je aanstaande tijdens je eigen visagie proefsessie ook eens door visagiste onder handen te laten nemen… Het is dan in ieder geval het moment om te experimenteren en wie weet ziet en waardeert hij het resultaat!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *