Wat kost bruidsmake-up?
maart 7, 2017
Mannen make-up niet alleen voor David Beckham
maart 9, 2017

Top 5 visagie trends in 2017

2017 make-up trends en bruidsvisagie

Fashion, haarstyling, bruidsjurken alles is aan mode onderhevig en zo ook je make-up! Zodra het jaar start geven de grote merken hun visie hoe je in 2017 helemaal ‘in fashion’ bent en blijft. Het is een aardig rijtje, maar ik heb de meest belangrijke voor je bruidsmake-up op een rijtje gezet. (Trends met  dank aan L’Oreal University en www.beautify.nl)

1. Natural Reality

Deze trend is ook in make-up producten onvermijdelijk: er komt nóg meer focus te liggen op natuurlijke producten. We vinden het allemaal steeds belangrijker dat we precies weten wat we eten, maar ook wat we aan de buitenkant van ons lichaam gebruiken. Producenten gaan groener produceren en make-up zal steeds meer uit natuurlijke ingrediënten gaan bestaan.

2. Lip Focus

De lip blijft zichtbaar: groter, feller en opvallender. De lip komt onder een vergrootglas te liggen. Merken bieden steeds meer een groot assortiment aan lipproducten. Denk aan lipplumpers, meer liners en poeders. Durf jij het aan op je bruiloft? Misschien eerst proberen tijdens een proefsessie (en het wordt er toch afgekust)

3. Heat wave (en trouwen in de zon of regen)

Global warming en het effect op je make-up? Er komen steeds meer producten op de markt die langer en beter blijven zitten. Denk aan sweatproof producten en producten die goed de strijd tegen de vochtigheid van buiten aan kunnen gaan. Eindelijk geen druipende foundation of ingezakte wimpers.

4. Face Shaping

Een verzoek wat ik in mijn jaren als bruidsvisagiste weinig tegen kom (en eigenlijk ook afraad): contouren met donkere kleuren heeft zijn beste tijd een beetje gehad. Maar volgens L’Oreal zal shaping niet verdwijnen van het toneel. Er komt alleen meer nadruk op het highlighten van je sterke kanten met producten die een chrome tint in zich hebben. Minder heftig maar des te mooier.

5. Flashy Colors

Met name millennials houden van kleur en het mag minder veilig. De blushes worden rozer of juist meer oranje en ook oogschaduw mag heftiger en make-up in zijn totaliteit zal meer gaan opvallen. Of deze trend zich ook bij bruiden zich doorzet? Ook eerst even proberen tijdens een proefsessie…

Dit vond ik de opvallendste trends voor 2017.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *