Wimperextensions op je bruiloft

Fotoshoot make-up voor Teastreet
november 23, 2017

Wimperextensions op je bruiloft

Goed idee, of nee?

Je grote dag komt steeds dichterbij; je hebt je bruidscoupe uitgezocht, visagiste heeft proefmake-up sessie met je gedaan en je kijkt in de spiegel…. Mooie mascara maar toch springen je wimpers alle kanten op. Althans, ze willen vooral niet dik en krullend worden. Heb jij niet die perfecte wimpers? Dan is zijn wimperextensions misschien een idee.

Hoe werken extensies?

Voor extensions zijn je eigen wimpers de basis. Succes is dan ook afhankelijk van de lengte en de conditie van je eigen wimpers en hoe lang ze kunnen blijven zitten. Als je extensions laat zetten bespreek dan met de visagiste naar het effect wat je wil hebben. Denk ook even aan je leeftijd (!), de hoeveelheid make-up die je draagt en de vorm van je ogen. Het maakt uiteindelijk niet uit of je korte of lange wimpers hebt, wimperextensions zijn altijd te zetten.

De wimpers worden haartje voor haartje op je eigen wimpers gezet. Je eigen wimpers worden dus verlengd. Dit geeft een natuurlijk effect. Doordat elke wimper verlengd wordt merk je het niet als je wimpers verliest, want dat zal sowieso gebeuren, dat gebeurt bij je eigen wimpers dagelijks. Normaliter merk je na zo’n twee weken dat je wimpers minder vol zijn. Het is dan tijd om je wimpers weer bij te vullen.

Make-up en aktiviteiten met wimperextensions?

In principe kun je je extensions net zo behandelen als je eigen wimpers; zolang je ze maar goed schoonmaakt. Gebruik hiervoor een speciale cleaner. Daarnaast dagelijks verzorgen zoals borstelen tegen losse haartjes en om in model te brengen. En verder kun je er mee sporten, zwemmen, douchen etc. Dit heeft geen effect op het verliezen van je wimpers. Denk wel even aan het volgende:

  • Gebruik je eyeliner? Dan is het belangrijk dat je je make-up goed verwijdert omdat eyeliner dicht tegen de wimperrand zit.
  • Kies voor producten die geen olie bevatten, deze kunnen de lijm van de wimpers losmaken.
  • Let op met in je ogen te wrijven. Je kunt zo sneller wimpers verliezen. Je verliest dan niet alleen de wimperextensions, maar ook je eigen wimper.

Extensions op je huwelijk?

Dat is in principe een prima idee, tenzij je verwacht regelmatig door emoties overmand te worden. Want dat zakdoekje in je ogen zal regelmatig wat wimperhaartjes verwijderen; dus kijk daar even voor uit.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *