5 tips voor je winterhuwelijk make-up
januari 24, 2016
5x Visagisten van de Sterren
juni 29, 2016

5 bruidsmake-up flops

Beauty flops die je bruiloft kunnen verpesten

Je hele bruiloft is tot in de puntjes voorbereidt, jullie zijn klaar voor de mooiste dag van jullie leven, het belooft een zonnig stralende dag te worden en er kan niets mis meer gaan… Helemaal niets? Ja, toch wel: je make-up kan een flinke domper op de feestdag geven!

In deze blog zet ik een paar bekende flaters voor je op een rijtje en geef ik tips hoe je ze voorkomt. Read and wheep… of voel op zijn minst een beetje plaatsvervangende schaamte: want ze zullen je bekender voorkomen dan je dacht.

Flop1: Spider lashes mascara

Aan elkaar klevende wimpers hebben het effect van spinnenpoten en maken je wimpers ronduit klonterig. Ze zijn niet enkel lelijk om te zien maar ook nog eens een crime om schoon te maken. Probeer te voorkomen door te werken met twee lagen, en gebruik een goede kwaliteit mascara en… zorg dat het een nieuw flesje is. Ook mascara bederft na verloop van tijd.

Flop 2: Pannenkoek van foundation

Je basis, de foundation, is van groot belang voor je totale look. Kies een kleur die bij je gezichtskleur aansluit. Vermijd te donkere foundation en kijk uit voor de pannenkoek: een dikke dekkende laag accentueren vooral je rimpeltjes en oneffenheden. Ze creëren een masker-effect.

Hoe je dit voorkomt: gebruik bij een niet egale huid maar een klein beetje foundation: breng het in bescheiden ‘stipjes’ aan op voorhoofd, neus, wangen en kin en verspreid die vervolgens egaal met een sponsjes of je vingers. En qua kleur? Gebruik een licht gekleurde dagcrème; deze staat veel natuurlijker en dan hoef je  je ook minder druk te maken dat het make-up bij de overgang naar je hals niet goed is uitgesmeerd…

Flop 3: 90s style lipliner

Mocht je zo naar een 90s party gaan dan ben je helemaal in-style, maar anders is een donker randje om je lippen helemaal uit de mode! Lipliner gebruiken is niet het probleem, zolang het in dezelfde kleur is als  je lippenstift. Sterker nog, als je dunne lippen hebt lijken ze op deze wijze iets voller en daarnaast blijft je lippenstift beter zitten (wel zo makkelijk tijdens ‘de kus’).

Flop 4: Gothic Eyeliner

Tenzij je een goth bent natuurlijk. Maar eyeliner is vooral bedoeld om je ogen iets groter te laten lijken. Een subtiel randje boven of rond je oog is prachtig, maar kijk uit met het omlijnen van je volledige ogen. Je ogen lijken dan juist kleiner.

Nog een tip: als je zelf je eyeliner opbrengt kijk dan recht in de spiegel en niet van opzij (wat velen doen omdat ze dan een rechtere lijn kunnen trekken). En als we dan toch bezig zijn: begin met het tekenen van je eyeliner vanuit je wimpers (ipv het hoek van je oog). Op deze manier kun je veel makkelijker een verbinding maken met de andere lijn.

Flop 5: Smokey Eyes first timer

Of anders verwoord: ‘te veel afwijken van hoe je er normaal uitziet’. Met jaren bruiloft visagie ervaring durf ik gerust te stellen dat +80% van de aanstaande mannen het liefst trouwt met de vrouw zoals hij haar kent. Dus daarom kiezen dit soort bruiden voor natuurlijke make-up; want dan worden ze herkent zodra ze de trap af komen…

Eigenlijk gaat deze flop over ‘teveel make-up’. Hoewel op een bruiloft – vanwege al die foto’s – je ook te weinig make-up op kan hebben. Ook oogschaduw in wilde kleuren en die ijzig, metallic, helder of glanzend zijn kan dan misschien trendy zijn, je huid dient dan wel jong en strak te zijn.

Kortom; het geheim van een stralend mooi uiterlijk is nog altijd ‘natuurlijk’.

Hoe voorkom je deze blunders?

Jij wilt natuurlijk niet op je bruiloft een blunder slaan en vooral jezelf zelfverzekerd voelen. Het advies is eigenlijk heel simpel: voorkom ‘penny wise, pound foulish‘. Met andere woorden durf iets meer budget te reserveren door zowel goede make-up te kopen en overweeg een professionele visagiste. De kosten (tussen de 120 en 150 euro ben je maximaal kwijt voor een ervaren bruidsvisagiste) wegen niet op tegen het plezier die tot in lengte-van-dagen aan de foto’s – en in je herinnering – te zien zijn!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *