5 inspiratie tips voor je bruiloft
november 15, 2015
5 bruidsmake-up flops
februari 17, 2016

5 tips voor je winterhuwelijk make-up

Trouwen in de winter: een uniek eigen sfeer

Als professioneel bruidsvisagiste weet ik dat de winter niet de populairste tijd van het jaar is om te trouwen; lente, zomer en nazomer is veruit de populairste periode en in sommige weken ren en rijd ik van bruid naar bruiloft. De wintermaanden zijn altijd wat rustiger, terwijl de periode jullie toch ook kansen biedt voor een onvergetelijk feest. En… er zijn nog meer voordelen want je hebt veel minder meer kans op smeltende make-up, een uitzakkend kapsel en zweetstress in en op je trouwjurk.

Natuurlijk speelt de kans op warme dagen en een zonovergoten dag mee aan de kans dat je als lente of zomerbruid  letterlijk in het zonnetje wordt gezet, maar er zijn toch ook voordelen van een winterhuwelijk. Met een beetje geluk hebben jullie een besneeuwde dag vol sfeer en warme gezelligheid. Qua beauty dien je wel rekening te houden met het winterweer; het brengt een paar regels op beauty-vlak met zich mee. Ik licht er in deze blog 5 voor je uit.

Kies voor glamour met glitter

Weest niet te bang; vooral tijdens de donkere avond kan je gezicht best een glitter gebruiken. Het maakt dat je – letterlijk – straalt. Kies hierbij ook voor wat subtiele glans op je jukbeenderen en highlight je wenkbrauwen met wat poeder. Vergeet niet wat glimmende accessoires aan je trouwjurk toe te voegen en natuurlijk bij het outfit van je partner. Draag je een sluier; neem er dan een die bewerkt is met wat strass-steentjes. Tijdens de wintermaanden mag dat. En… vraag je gasten om ook – subtiel – wat glitters te dragen: het geeft jullie feest net iets meer glamour.

Wees lief voor je droge huid

Heb je last van een droge huid dan is het even alert blijven in de winter, met name vanwege de constante temperatuursverschillen tussen binnen en buiten. De verwarming binnenshuis haalt je vochtgehalte van je huid onderuit en zorg dus voor een een vloeibare foundation of desnoods een crème variant. Wil je je make-up bijwerken dan kun je beter voor transparant poeder kiezen in plaats van een al te dekkende variant. Zo blijft je make-up fris zonder dat het als een pannenkoek op je gezicht ligt.

Kies een winterproof kapsel

Zomerbruiden moeten het opnemen tegen regen, winterbruiden hebben zo hun eigen klimaatproblemen. Wanneer de lucht droog is, dan reageert je haar daar ook op en wordt het droog en statisch. En dat geeft een bijzonder, negatief, effect zodra je je sluier afwerpt…. Wil je dit vermijden vraag je bruidskapper goede vochtregulerende producten te gebruiken of… kies voor een kort opsteekkapsel.

Kijk uit met trends

Het is altijd leuk om te experimenteren met make-up maar doe dat lekker thuis of desnoods tijdens je proef make-up. Ik krijg regelmatig het verzoek en werk er graag aan mee; maar als je normaal neutrale of geen make-up draagt, kijk dan uit dat je je partner niet afschrikt als je de trap af komt… Kortom, te wild en trendy is voor je trouwdag meestal niet de beste gelegenheid voor. Er is nog een andere reden en dat zijn je foto’s; tuurlijk je kinderen zullen later hartelijk lachen hoe ‘gedateerd’ jullie er op de foto uit zien; maar vermijd dat je dit zelf ook dan vindt. Dus vermijd een té matte huid en/of mond, metallic eyeliner en – nog erger – neonkleuren. Kies voor een klassieke look met rode of roze tinten op je wangen en lippen, en een béétje zwarte eyeliner op de ogen. Die foto’s kunnen nog jaren mee !

Bedenk een alternatief plan voor op jullie dag

Of het nu zware stortbuien zijn of een hevige sneeuwstorm, laat jezelf niet te veel verrassen en reken op tegenvallend weer. Dat betekent dat je haar en bruidsmake-up ook voorbereidt dienen te zijn. Probeer in de voorbereidingen dan ook wat opties uit die zowel met regen, sneeuw als met een schrale wind rekening houden… terwijl het binnen warm en vochtig zal zijn. Overleg met je visagiste en probeer met je kapper verschillende stijlen uit.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *