Vlekkeloos op de trouwfoto: 9 bruidsmake-up tips
december 1, 2014
Make-up styles en kleuren voor je bruiloft
februari 5, 2015

Bruiloft en beauty trends 2015

Open rug jurk, kort haar en natural look: de bruiloft trends van 2015

Tijdens het prachtige bruidsjaar 2014 dat achter ons ligt heb ik weer prachtige bruiden mogen laten stralen op een zonnige dag! Nu de dagen kort, donker en vooral nat zijn beginnen de boekingen voor 2015 al binnen te druppelen. Ik merk dat de wens om te trouwen na de magere economische jaren weer aan het aantrekken is. Steeds meer stellen zich op maken voor hun mooiste dag van hun leven. Ik heb dan ook wat trends en ideeen die ik online tegen kwam voor je verzamelt in deze blog.

Bruidsjurk trend 2015

Op de website van Wedding Magazine las ik een leuk artikel over trouwjurken met een open rug of een kanten rug: De rug steelt in 2015 de show!

trouwjurk-open-rugTrouwjurken Kanten rug: Een opvallende (en veel gezien) is de trouwjurk met een kanten rug. Vaak zijn de trouwjaponnen vrij simpel gehouden en ligt alle detail op het ruggedeelte. Er zijn zeer veel verschillende trouwjaponnen met een kanten rug.

Trouwjurken Open rug: We zien ook steeds vaker trouwjurken met open rug. Let wel dat je voor dit type trouwjurk het model moet hebben. Op jullie dag zijn zijn er verschillende momenten waarbij je gasten je van de achterkant zien. Een deel van de aandacht mag daarom gerust op de rug zijn.

Op dezelfde site las ik ook nog een stuk over gekleurde trouwschoenen. Tegenwoordig is het mogelijk je trouwschoenen te laten inkleuren. Dit kan natuurlijk voor je bruiloft (in jullie themakleur) maar ook na de bruiloft zodat je de schoenen nogmaals aan kunt doen in het dagelijkse leven of naar feestjes in het weekend. Economisch hergebruik; heel erg 2014 (en ook nog 2015 verwacht ik).

Trouwlokaties trends 2015

Het opvallendste nieuws over trouwlokaties in 2015 is dat het in steeds meer gemeentes in Nederland mogelijk is om overal te trouwen en dus niet meer op vooraf bepaalde lokaties als een stadhuis, een bijzonder monumentaal pand of een lokaal museum.

trouwlokatie landgoed beeckestijn

Mijn droomlokatie in 2000: Landgoed Beeckestijn (Velsen)

Droomlokaties zoals dat mooie landhuis, een intiem restaurant, een hippe club of in het cafe van jullie eerste ontmoeting? Een avondje Google levert je nog meer ideeen op. En als je de tijd hebt dan is dit misschien nog een aardige tip. Want ben je op zoek naar jouw ideale trouw- en feestlocatie? Op de website van Toptrouwlocaties las ik een bericht over de Open Toptrouwlocatie Route. Jullie kunnen op deze vrijblijvend bij meer dan 200 locaties een kijkje nemen.

Bruidskapsel trend 2015

trouwkapsel kort

Beautynieuws is duidelijk: Kort is hot en de pony komt weer helemaal terug. En de kleuren? Die variëren van koper- tinten tot ijzig platina.  In de nieuwe haarlijn “Connect” van de Nederlandse kappers zie je vloeiende lijnen die op elkaar aansluiten en met elkaar verbonden zijn. De zij- en nekpartijen zijn kort geknipt of geschoren, met een extreme precisie. Echt vakwerk! De bovenlagen worden juist langer gelaten. Zo ontstaan ronde retro-vormen met een zware pony. Bij vrouwen kan de voorzijde ook wat langer tot aan de kaak voor een zwoele boblijn.

De omschakeling van de zomer naar het najaar gaat vaak gepaard met een tintje warmer en donkerder. Kleuren als koper, chocoladebruin en kastanje blijven populair. Als haarvariant op het winterwit in de mode kun je echter ook kiezen voor ijzig platinablond, al dan niet met een spannend contrasterend kleuraccent. Het geheel wordt wat levendiger door er donkere of juist lichte accentkleuren aan toe te voegen. Liever de eigen kleur? Dan zorgt een glansspoeling voor een gezonde uitstraling.

Bruidsmake-up trend 2015

natuurlijk bruidsmakeupEn tot slot natuurlijk mijn favoriete onderwerp: bruidsmake-up. Ik las een leuk interview op de Amerikaanse website: Beautyworldnews.com.

De minimale make-up trend zien we al sinds de zomer van 2013, maar de echte bruids-trend voor 2015 is “natuurlijk”. Volgens een bekende visagist Jules Cardozo-Marsh  (L”Oreal, Guess) willen veel bruiden in 2015 met een sportieve look door het gangpad. Hij zegt: “de  2015 bruids- look is chique en bruisend: de make-up van 2015 richt zich op stimulering van de beste eigenschappen van de bruid , zodat ze eruit ziet en voelt als de mooiste versie van zichzelf zodra ze door het gangpad loopt . ”

Hij vervolgt: “Een goede visagiste kan je help met de beste natuurlijke (of “nude”) make-up look, maar de sleutel tot om het beste resultaat te komen  natuurlijk verzorgde huid. Schoonheid is meer dan enkel hoe je als bruid opgemaakt bent, het is ook veel water drinken, een consistente huidverzorging, en de innerlijke rust die een bruid tijdens haar huwelijksdag uitstraalt maakt dat je er top uit zult zien op je trouwdag”

Schrikt al deze voorbereiding je een beetje af? Geen probleem, LookPerfect helpt je graag om te stralen op de wijze waar jij je prettig bij voelt!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *