Social Media Profielfoto en Visagie
oktober 25, 2014
Bruiloft en beauty trends 2015
januari 4, 2015

Vlekkeloos op de trouwfoto: 9 bruidsmake-up tips

9 doe-het-zelf bruids make-up tips

1. Goede huidverzorging

Goede make-up begint met een goede ondergrond. Visagistes lijken wonderen te kunnen verrichten… maar we zijn geen plastisch chirurgen! Ongeacht dat een visagiste wat “magie op de bruid; kan lost laten… er is altijd een bepaald resultaat haalbaar. En er is ook een moment van de afnemende meeropbrengst, want vaak is minder meer. Dus wat is het geheim? De beste manier voor mooie make-up is een goede huisverzorging. Elke kwaliteit make-up (en ik raad alleen gebruik te maken van hoogwaardige producten voor op je bruiloft; kwaliteit verloochent zich niet) zal er beter uitzien op een ondergrond (je gezicht) dat gezond is, gehydrateerd en goed verzorgd is. De mooiste make-up resultaten bereik je met een goed verzorgde huid.

2. Primer; de belangrijke ondergrond

Heb je ooit je eigen kamer of huis geschilderd? Weet je hoe belangrijk de ondergrond, de primer is? Het gebruik van een primer betekent minder hoeft verf om de klus te klaren. Tijdens het aanbrengen van goede make-up werkt het hetzelfde; ook mooie make-up ontstaat door goede make-up primer. Want; je wilt dat tijdens je trouwdag je make-up mooi BLIJFT! Een goede kwaliteit primer (of foundation) zal daarbij helpen! Het helpt niet alleen om eventuele oneffenheden weg te werken, het zal ook je de make-up uren langer goed houden.

verkeerde concealer3. Concealer; een uitstekend idee

Hoor je bij die gelukkige 5% van de bevolking die de slaap krijgt die ze nodig hebben en dus nooit met kringen onder ogen verschijnt, dan kun je deze tip mijden. Voor die andere 95% is een beetje concealer (of camouflage) geen overbodige luxe. Probeer niet heel ijverig veel zaken weg te werken en gebruik het in mate; je wilt voorkomen dat er witte kringen ronde je ogen verschijnen omdat je de concealer in 5 tinten lichter dan je huid aanbrengt. Nogmaals, minder is meer. Gebruik concealer om de schaduw onder je ogen te “corrigeren”  met een iets lichtere kleur dan je huidskleur. Wees dus voorzicht om niet als een wasbeer op je bruiloft te verschijnen!

4. Een beetje blush-poeder om te bronzen, maar pas op voor het Barbie-effect!

Wil je voorkomen dat je als een soort “spray tan” Barbie op je trouwdag rond loopt lees deze tip dan goed.  Een beetje brons is goed om te voorkomen dat je er wat bleek op de foto”s uit gaat zien. De camera kan soms de indruk geven dat je een tint lichter bent dan je eigenlijk bent. Een goede bronzer die correct in strategische gebieden is toegepast, kan je gezicht meer “diepte” geven in de foto”s. Laat je visagiste desnoods tijdens je proef-make up wat voorbeelden aanbrengen; want op de dag zelf wil je veel stress voorkomen. “Contouring” is een techniek die ervaring vraagt van je visagiste maar die tot een heel bijzonder resultaat kan leiden waardoor je een prachtige structuur in je gezicht zult zien op de foto”s !

5. Besteed aandacht aan je wimpers

Als er al een keer een moment is om “valse wimpers” te overwegen dan is dat ongetwijfeld je bruiloft. Net als de bronzer kan dit verkeerd uitpakken, dus kies een ervaren visagiste die weet hoe je professioneel wimpers aanbrengt. Valse wimpers, wanneer slecht toegepast, kunnen er goedkoop uitzien of je de hele dag irriteren waardoor je door wrijven de rest van je make-up kan beschadigen. Correct toegepast wimpers zullen er voor zorgen dat je er fantastisch uitziet op de foto”s. Ze versterken de kracht van je ogen.

En voor diegene die valse wimpers zien als een “nice to have”; een goede kwaliteit (waterproof) mascara blijft voor elke bruid een absolute must.

 lips are made for kissing6. These Lips are made for kissing…

Tenzij je bang bent om te schitteren, maar anders is een goede verzorging van je lippen een “must do” voor je bruiloft. Veel bruiden die Look Perfect opmaakt gebruiken weinig make-up en zelden lippenstift. Toch raad ik het aan om iets te doen met je bruiloft desnoods een mooie lipgloss. Je wilt absoluut niet met droge, gesprongen lippen, op de foto. En de bruidegom ook niet, dus stop een lippenbalsem in zijn binnenzak!

zelf je wenkbrauwen opmaken7. Je wenkbrauwen zijn net zo belangrijk als je ogen

De meeste vrouwen hebben de neiging om hun wenkbrauwen te negeren. Maar tijdens je mooiste dag verdienen ze alle aandacht. Je hoeft geen expert te zijn. Pluk een beetje de voor de hand liggende gebieden zoals tussen en net onder je wenkbrauwen. Ben je normaliter niet zo druk met je wenkbrauwen bezig begin dan voorzichtig en ruim voor je grote dag. Zelfs een klein beetje verzorging maakt een groot verschil op de trouwfoto”s.

8. Een aantal proeffoto”s is altijd een goed idee

Zelfs als je kwaliteit producten gebruikt dan nog is niet alle make-up bedoeld voor foto”s. Wat je ook besluit, maak een aantal proeffoto”s; sommige producten zullen je gezicht “witte schaduw” geven op de foto. Dus experimenteer een beetje en beoordeel op basis van proeffoto”s wat het beste past op je trouwdag en op de foto!

9. Laat het los…

Op de dag van de bruiloft moet je make-up een routine zijn. Als je het zelf doet zorg dan dat je je look al verschillende keren hebt getest en geoefend. Huur je een bruids-visagiste in zorg er dan voor dat je ruim van te voren een proefsessie hebt gehad. Wat gedaan is, is gedaan. Op de dag zelf wil je geen zorgen meer hebben, je gezicht op de foto”s zullen namelijk alles verraden… Dus bovenal… geniet van jullie prachtige dag!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *